IPL for pigment/blodkar

Laserbehandling med IPL er en effektiv måte å fjerne pigmentflekker, sprengte blodkar, couperose, rosacea og diffus rødhet i huden. I tillegg gir IPL en kollagenstimulerende effekt som fører til fastere hud.
Behandlingen er rask, trygg, skånsom, effektiv og gir svært gode resultater. 

Om behandlingen

IPL (Intensiv pulsert lys) sender ut lyspulser med forskjellige bølgelengder, noe som gir muligheten til å tilpasse behandlingen basert på hudens behov. Hvert bølgelengdeområde har en unik effekt på forskjellige hudproblemer.
Laseren vi benytter fra Alma Lasers, har et innebygget kjølesystem som sikrer rask, trygg og effektiv behandling. Vi kan bruke håndstykket til laseren i bevegelse og gi fortløpende pulser i hele ansiktet eller som punktbehandling kun mot ett område, feks en enkelt pigmentflekk eller ett spesifikt blodkar.  

  • Pigmentflekker/ujevn hudtone
  • Sprengte blodkar/rødhet
  • Rosacea

Behandlingstid

20-30 minuter

Synlig resultat

0-7 dager

Tilbake på arbeid

0 dager

Varighet

Individuelt

Nyttig info

IPL mot pigment

Når vi behandler pigmenteringer, vil lyspulsene absorberes av pigmentet/fargestoffet i huden, hvor det omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” pigmentet. Brune flekker i huden kan ha ulike årsaker, så vi anbefaler å gjøre en Visia hudanalyse i forkant, for å kartlegge dybden på pigmentet.
Ved pigmentbehandling vil fargestoffet i huden trekkes til overflaten og bli mørkere før det flasser av etter 5-7 dager.

Normalt kreves 1-3 behandlinger for å fjerne pigmentering fra solskader.

IPL mot blodkar og rosacea

Ved behandling av sprengte blodkar rettes IPL-lyset mot de røde blodcellene i karene. Dette fører til oppvarming av blodet og en kontrollert skade på karene. Ved kraftig oppvarming vil veggen til blodkaret kollapse og blodkaret vil forsvinne gradvis i løpet av et par uker på lik linje med et blåmerke. Dette kalles selektiv fotokoagulering, og betyr at man kan behandle en forandring i huden, uten at nærliggende vev skades. 
Kroppens naturlige helingsprosess trer i kraft, reduserer gradvis synligheten av de sprengte blodkarene.
For personer med rosacea rettes IPL-lyset mot de små blodkarene som forårsaker rødhet og betennelse. Dette bidrar til å minimere rødheten og forbedre hudens tekstur over flere behandlinger.

Normalt vises resultatet umiddelbart, men noen større blodkar krever en ekstra behandling før de forsvinner helt.

Om behandlingen

Før behandlingen begynner, påføres en kjølende gel for å beskytte huden og for å minimere ubehag. Pulsene kjennes ut som små stikk i huden, eller som en  varm gummistrikk som man slår mot huden. Vi kjøler huden godt ned i etterkant av behandlingen. 
Smertefornemmelsen er vanligvis minimal, men kan variere fra person til person. En behandling tar vanligvis kort tid, avhengig av størrelsen på det behandlede området

Før og etter behandlingen

Unngå sol 4 uker før behandling
Stopp med retinol (A-vitamin)-krem 3-7 dager før behandling
Stopp med tretinoin-krem 14 dager før. 
Unngå bruk av selvbruning 2 uker før behandling

Etter behandlingen får du instruksjoner om videre behandling og bruk av kjøling samme dag. Det er viktig å unngå trening i 24 timer (spesielt ved behandling av blodkar). Unngå direkte sollys de neste ukene og bruk solfaktor > 30 når du skal ut. Noen kan oppleve lett varme og rødme i området, men dette vil avta i løpet av noen timer. 

Viktig info

Behandlingen utføres ikke på gravide eller ammende eller ved bruk av medisiner som gjør huden lyssensitiv
Er du syk, forkjølet, har en infeksjon i kroppen eller i behandlingsområdet, skal behandlingen avventes til du er helt frisk igjen.

Pris

Behandlingen prises utfra størrelse på området og antall «skudd/pulser» som brukes.
Typiske områder er feks kinn, rundt nese, eller hele ansiktet for å jevne ut hudtonen.

1-2 pigmentflekker/blodkar – fra kr 1200,-
Større område (eks kinn) fra kr 2500,-

Trenger du hjelp?

Usikker på hva som kan passer for deg?
Vi vil gjerne høre fra deg og du vil raskt bli kontaktet av oss.

    Hva slags behandling er du mest nysgjerrig på?

    Usikker / jeg vet ikkeMedisinsk hudbehandlingLaser / IPLBio-stimulatorInjeksjoner

    Fortell gjerne litt mer, og om du vil vi skal sende e-post eller ringe deg for en hyggelig prat.